XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
tanchaz.hu
 
2023. szeptember 23.
Az Európai Unió MusicAIRE programjának támogatásával létrejövő pilot program az European Folk Network (EFN) tagszervezetinek koordinálásával valósul meg idén először, hagyományteremtő módon.

folklor napja

HÁTTÉR ÉS CÉLOK
A Folklór Napja (European Folk Day) az EFN kezdeményezésére indul el, célja, hogy összekapcsolja az európai néphagyománnyal foglalkozó szervezeteket az előadóművészet, a zene, tánc vagy storytelling területén.

KI VEHET RÉSZT?
Bárki csatlakozhat online vagy személyesen, aki aktívan kapcsolódik a néphagyományhoz. Egyéni, zenekari, egyesületi, közösségi vagy intézményi résztvevőket is várnak. A részvételhez nem szükséges az European Folk Network tagjának lenni.

HOGYAN LEHET CSATLAKOZNI?

egyénileg, saját tartalmak megosztásával a közösségi médiában a #europeanfolkday hashtag használatával,
csatlakozhatsz fesztiválként is, ha olyan előadók a fellépőid, akik a néphagyományhoz kapcsolódnak, és így részese lehetsz egy nemzetközi kommunikációnak,
ha az írott médiában dolgozol (pl. újságíró vagy), akkor egy dalt vagy előadót bemutathatsz a rovatodban, de akár egy egész témanappal, több tartalommal is kapcsolódhatsz.

Ha szükséged van több tanácsra, keresd meg az országodban működő EFN tagszervezetet! (Például a Hagyományok Házát.)
A részvétel nyitott, bárki, bárhol csatlakozhat az eseményhez. Ha mégsem tudod, pontosan hogyan tedd meg, keress minket bátran, vagy nézd meg az EFN új weboldalát és válogass az ötletek közül!
Ha eldöntötted, milyen formában veszel részt az Európai Néphagyomány Napján, oszd meg velünk ITT, és add meg a csatlakozás részleteit, így kereshető lesz programod a nemzetközi adatbázisban. A következő hónapok során folyamatosan információkat fogunk megosztani az eseményről és láthatóságot biztosítunk a beérkezett programoknak Európa-szerte.

HOGYAN VEHETED FEL A KAPCSOLATOT A SZERVEZŐKKEL?
Keresd az EFN Európai Néphagyomány Napját koordináló csapatát, az alábbi e-mail címeken:
• A részvétellel kapcsolatban keresd Eric-ket: participate@europeanfolkday.eu
• Sajtó és média témájú kérdésekkel keresd Araceli-t: media@europeanfolkday.eu
• Általános kérdésekkel pedig megtalálhatod Nod-ot: info@europeanfolkday.eu

A FOLKLÓR NAPJA – Csatlakozz te is!

A Folklór Napja a European Folk Network kezdeményezésére indul el, azzal a céllal, hogy összekapcsolja az európai néphagyománnyal foglalkozó szervezeteket az előadóművészet, a zene, tánc vagy storytelling területén.

Felhívásunkban az előadóművészek (népzenészek és népi énekesek) kedvenc dallamait, saját hangfelvételeit gyűjtjük össze repertoárjukból, az esemény honlapján megtalálható nyilvános hangfelvétel-tárba.

Ha csatlakoznál felhívásunkhoz, nem kell mást tenned mint elküldeni a hangfájlt mp3 formátumban a media@europeanfolkday.eu e-mail címre! Mindenképpen írd mellé nevedet, a dallam származási helyét, és csatolj egy nyilatkozatot arról, hogy te rendelkezel a hangfelvétel jogaival, engedélyezed, hogy a www.europeanfolkday.eu weboldalon az EFN megossza azt.

A Folklór Napjához nem csak kedvenc dallamod megosztásával csatlakozhatsz, hanem személyesen, egyesületként, fesztiválként, csoportként és intézményként, online és élő formában is.

A Folklór Napja általad, érted, értünk van!

Bővebb információ: