XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Hagyományok Háza, 2024. január 25.
Az első vers amit a Kaláka Kiss Annától énekelt még a hetvenes évek elején az Éjszaka kéktollú volt. Mikó István dala volt, akkoriban minden Kaláka koncerten előadtuk. Ahogy teltek az évek, jöttek az új, és új dalok. Később, 2006-ban Gryllus Vilmos dalaiból megjelent a Hangzó Helikon sorozatban a CD mellékletes Kiss Anna könyv. Amikor a Kaláka 50 éves volt, nagysikerű esten köszöntötte Kiss Annát. Ez adta az ötletet, hogy most, amikor a Kaláka 55. évébe lép és Kiss Anna 85 éves születésnapját ünnepli, legyen ismét születésnapi köszöntő. Az időpont épp az ünnep előestéjén lesz.
Az est közreműködői: a Rackaláka (így szoktuk hívni a zenekart, amikor a Kaláka együtt játszik Ferenczi Györggyel és az 1-ső Pesti Rackákkal), Mikó István, a Kaláka alapító tagja, valamint Gryllus Dorka.
Kiss Anna Nemzet Művésze, Kossuth-díjas költőnk, öröm, hogy születésnapján köszönthetjük! Ez az első Kaláka koncert, amit a Kaláka 55. jubileumi év keretében tartunk 2024-ben.

kalaka hh

A Kaláka együttes koncertje, közreműködik Gryllus Dorka, Mikó István, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Szokolay Dongó Balázs
Rendező: Kőváry Katalin

Bővebb információ: