XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
tanchaz.hu
 
berta_alexandra_1

Berta Alexandra Junior Prima díjas citerás, népdalénekes lemezbemutató koncertje
Hagyományok Háza, 2014. május 18.



Hét év telt el Berta Alexandra első, „Ifijúság gyöngykoszorú…” című lemeze megjelenése óta. Ez idő alatt elvégezte a Liszt Fe­renc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének mester­képzését pengetős és népi ének szakokon. Jelenleg a Népzene Tanszék óraadó citeratanára és a Hagyományok Háza népzenei szakelőadója. Munkásságát 2013-ban Juni­or Prima díjjal ismerték el, 2014 januárjában szülővárosa Paks Kultúrájáért kitüntetéssel jutal­mazta.


„Vágyott, beteljesült és betel­jesületlen szerelem; bánat és öröm; várakozás és csalódás, elvágyódás és megérkezés…érzések megéneklése a magyar népdalok egyedülálló szimbó­lumrendszerével. A citera iz­galmas hangszerpárosításokban és hangszer-összeállásokban mutatja meg sokszínűségét, ter­mészetesen az autentikusságot megőrizve” – ezekkel a szavak­kal ajánlja a közönség figyelmé­be második lemezét Berta Ale­xandra.


A koncerten és a lemezen közreműködő zenésztársak a Zeneakadémia Népzene Tan­székének jelenlegi és végzett hallgatói (Kovács Márton, Fe­kete Márton, Cserta Balázs, Kiss Balbinat Ádám, Csasznyi Imre, Csenki Zalán, Zsikó Zoltán), Enyedi Tamás, Horváth Dávid és a Virtus együttes..

Időpont: 2014. május 18., 17 óra
Helyszín: Hagyományok Háza, Színházterem

Bővebb információ: