XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
tanchaz.hu
 
marc15fono

Nemzeti Ünnep a Fonóban
2016. március 15.



Gyerektáncház, kézműves foglalkozások Rikassy Barbarával és az Újbudai Babszem Táncegyüttessel. A Fonó Kamara Táncegyüttes és a Buda Folk Band forradalmi előadása. Közreműködik: Berettyán Nándor, a Kaposvári Egyetem színművész hallgatója Az előadás után forradalmi táncház a Buda Folk Banddel.


Március 15-én, a Nemzeti Ünnepen 16.00 órától várjuk a kicsiket és nagyokat, újbudai polgárokat egy közös ünneplésre a Fonóban. Délután első sorban a gyerekeké a főszerep; az Újbudai Babszem Táncegyüttes tanárai gyerektáncházba várnak mindenkit, egészen aprókat és nagyobbakat egyaránt. Lesz ének és tánctanulás; népi játékok, aprók tánca! A kézműves foglalkozáson ki-ki elkészítheti azt a szépséges tárgyat, amit haza is vihet magával.


18 órától a Fonó Kamara Táncegyüttes néptáncosai és a Buda Folk Band forradalmi előadásán felidézzük az 1848-49-es eseményeket színművész közreműködésével. Szeretnénk, ha a felnőttek próbára tennék tudásukat egy játékos kvíz kitöltésével, amellyel természetesen nyerni is lehet.


A színpadi produkció után a Buda Folk Band muzsikál forradalmi táncházat!


A belépés ingyenes.

Bővebb információ: