XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Várkert Bazár, 2018. július 13-20.
Ha nyár, akkor Táncbazár! A Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein idén a hagyományőrző magyar táncok mellett, vérpezsdítő flamencoval várják a tánckedvelő közönséget. A július 13 és 20. között negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Táncbazár Budapest egyik legszebb helyén, a Várkert Bazár Öntőház udvarán várja Önöket.

tancbazar 2018 image2

Ebben az évben a Táncbazár kínálatának középpontjában a folklór áll: hazai és nemzetközi néptánc kavalkáddal készül a Nemzeti Táncszínház. A programsorozatot a Magyar Állami Népi Együttes nyitja meg július 13-án, pénteken. A Magyar rapszódia című előadásuk a műfaj legfontosabb jegyeit magába építve, a tradícióra támaszkodva, abból inspirálódva hoz létre egy sajátos és egyedi táncrapszódiát.
Pirók Zsófia és a FlamenCorazonArte Táncszínház Flamenco Soul című előadásában Sevilla hangja szólal meg, Andalúzia napsugaras életérzését idézik meg a színpadon.
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Táncrapszódia és a Spirit of Hungary című előadásait mutatja be.A Duna Művészegyüttes a legsikeresebb koreográfiákból összeállított Szerelemkerttel érkezik a Várkert Bazárba, a Fitos Dezső Társulat Falusi színek produkciójában pedig a Kárpát-medence kulturális sokszínűségét és kimeríthetetlen folklórkincsét hozza el közönségének.
A Táncbazár zárásaként egy budapesti premierrel készülünk – mondta el Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója – Pirók Zsófia egy olyan, kották nélkül létrejövő autentikus flamenco előadással készül, amelyben nemcsak a zenészek, hanem a nézők is egyszerre lüktetnek, lélegeznek a táncos-karmesterrel. A tánctanítás már szinte elmaradhatatlan része a Táncbazárnak – tette hozzá az igazgató – így az előadásokat követően a táncolni vágyók idén is belekóstolhatnak a színpadon látottakba. A programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Multifunkcionális terembe költöznek.

Részletes program és bővebb információ: