XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Kishegyes, 2018. július 4-8.
A vajdasági Kishegyesen egy löszfal tövében 18 évvel ezelőtt hívták életre egy szemétdomb helyén civil összefogással a Dombos Festet, amely azóta is a térség legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválja. Idén is bemutatja a magyar kultúra érdekes, színvonalas, de a Vajdaságban még kevésbé ismert produkcióit. A löszfal ismét legszebb arcát mutatja, köszönve a páratlan fényfestészetnek is, mely a Vajdaságban egyedül ezen a helyszínen honos, új értelmet, új dimenziót adva a térnek, a mindennapoknak!

dombos fest kepeslap2018.kicsi

Az idén 5 napos fesztivál zenei kínálata a magyar zenei élet legjobbjaiból szemezget idén is, a megnyitó koncerten Lajkó Félix & Sidoo Attila újító és virtuóz duója lép fel.
Itt lesznek a már megszokott vajdasági kötődésű produkciók; Lóci játszik, Csizmadia Anna a Fokossal, Máriás Béla vezette Tudósok is.
A tartalmas szórakozásért felel a Szeder formáció, a Pátkai Rozina trió, Szalóki Ági gyerekprodukciója, de a szórakoztatást garantáló Góbé és Parno Graszt is itt lesz!
A Vujicsics együttes betekintést ad a délszláv tamburzene sokszínűségébe, míg a jazz produkciók sokasága; Borbély Mihály Polygon, Jü, Santa Diver, RoadSixSax a kisszínpad közönségét kápráztatja majd el!
A fesztivál elképzelhetetlen a Dombosi Remix – irodalmi napok, a Rosé borterasz vagy fényfestés nélkül; külön öröm, hogy a már 3. évadát kezdő borpince, a Dombos Wine Club egész nyáron üzemel, ahol a kiváló borok mellett a dombosi életérzés is tetten érhető és a foci VB eseményei is követhetők.

Bővebb információ:

Az esemény facebook oldala: