XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Jelöltállítási határidő: 2024. április 2.
A Halmos Béla-vándordíjat és -emlékérmet a legendás népzenész és kutató emlékére először 2015. május 9-én, a IV. Táncház Napján rendezett gálán a Zeneakadémia nagytermében adták át. Halmos Béla egykori hegedűjét minden évben vándordíjként a szakmai kuratórium döntése alapján, egy arra méltó prímás veheti át, emellett a Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület Halmos Béla-emlékérmet készíttetett, amit évente ítél oda egy díjazottnak a táncház korszak közösségi életének szervezésében és szakmai munkájában végzett kiemelkedő tevékenységért.

halmos dij 2024

Az elmúlt években olyan kiváló prímások kapták a vándordíjat, mint Lipták Dániel, Horsa István, Nyitrai Tamás, Mihó Attila, Csonka Ferenc, Kovács Márton, ifj. Gelencsér János, Csernók Klára és Dezsőházi Tamás. Az emlékérmet pedig eddig Ötvös Györgyi, Virágvölgyi Márta, dr. Simoncsics János, dr. Henics Tamás, Havasréti Pál, Turi András, Vasváry Annamária, Rőmer Ottó és Kása Béla vehette át.

2024-ben, az eddigi évekhez hasonlóan felhívást tesz közzé a két kuratórium. Az alább részletezett szempontoknak megfelelő jelöltek szakmai életrajzával és maximum egyoldalas szakmai ajánlásával ezen a linken lehet megtenni:

Jelöltet ajánlhat természetes és jogi személy, illetve nem jogi személyként működő szakmai szervezet is. A kuratórium a korábbi évek felterjesztéseit is figyelembe veszi.

Az idei évben Halmos Béla születésnapján, június 4-én adjuk át a díjakat a Hagyományok Házában megrendezésre kerülő „Összemuzsikálni a nemzetet” című Halmos Béla emlékkoncerten.

Bővebb információ: