XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
tanchaz.hu
 
Művészeti csodák a löszfal tövében
Kishegyes (Szerbia), 2023. június 29 – július 2.
A Dombos Fest június 29-től július 2-ig, négy napon át újra várja az igényes szórakozásra vágyókat, és mindazokat, akik idén is elvarázsolódásra vágynak a löszfal tövében. 23 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén civil összefogással indult a Dombos Fest Kishegyesen, amely azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált. A löszfal ismét legszebb arcát mutatja, köszönve a páratlan fényfestészetnek is, mely a Vajdaságban egyedül ezen a helyszínen honos, új dimenziót adva a térnek, új perspektívát a mindennapoknak! A fesztivál idei mottója: Korzó – azt látjuk, hogy a Hegyalja utca a fesztivál idején igazi korzóvá válik, végig kell menni rajta többször, hogy elhiggyük, ez a művészeti csoda a löszfal tövében - lehetséges!

Dombos feszt 2023

A négynapos fesztivál zenei kínálata a térség legjobbjaiból szemez idén is! A nyitónap négy nagyon karakteres zenei világot mutat be, de azt is mondhatjuk, hogy a vajdasági zenék, hangulatok lesznek a mérvadóak. Érkezik a Dombos Fest színpadára Csasznyi Imi, a Tamburás, valamint Lajkó Félix is, aki a szabadkai Contrabayandóval ad közös koncertet. Idén az egyik kiemelt zenei produkció lesz az isztriai Atma Mundi, akik úgy a mediterrán, mint az olasz, isztriai zenék szépségét mutatják be. Az estét a rockabilly műfaj képviselői zárják, legendásan a Dombos Wine Clubban.
Érdekes zenei világokat ismerünk majd meg a fesztivál koncertjein: Korpás Éva színtiszta népzenére épített gyerekprodukciója, a Tárkány Trió cimbalommuzsikája, a Canarro manouche swingje mind-mind a maga kategóriájában egyedülálló, zseniális produkció.
A Flock projekt visszatér és löszfal-akrobatikával teszi ismét emlékezetessé és legendássá a Dombos-élményt!
Legendás, karakteres művésznők érkeznek a fesztiválra: Burján Orsi a jazz, Keck Mária a flamenco világába enged betekintést, míg Palya Bea talán saját világából mutat be egy hangulatnyit!
A fesztivál elképzelhetetlen a Dombosi Remix – irodalmi menü nélkül, ahol idén is rendkívüli névsorral találkozunk – mindez a Dombos Wine Club helyszínén, ahol a kiváló borok mellett – a dombosi életérzés idén is tetten érhető!
És a programok, dombosi kínálat még folytatódik. Lesz Dombos Visual, Kortárs filmek, és a vajdasági képzőművész által megteremtett Rokon Ilonka életérzés is úton-útfélen velünk lesz továbbra is!
Többen úgy vélik, hogy a nyár a Délvidéken a Dombos Fest nélkül elképzelhetetlen – ezt szeretnénk minél szélesebb körben bemutatni. Korzózzanak velünk! Vállaltan egy olyan fesztivált ismerhetnek meg, amely ismeri és szereti a kereteit, és amely a művészeti értékek sokaságából táplálkozik évről-évre!

Bővebb információ: