XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
tanchaz.hu
 
Jelentkezési határidő: 2024. április 2., 23:59
Legyen tánc! – Felhívás közös táncra
2024-ben már 13. alkalommal rendezzük meg a Táncház Napját! Számunkra ez a rendezvény minden évben ünnep, a táncház ünnepe, ami a néptáncról, népzenéről szól, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, határok nélkül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a törekvésünk, hogy a Táncház Napján mi mindent megteszünk azért, hogy a népzene és néptánc összetartó erejét mindenkihez eljuttassuk.

mezoseg vilag tanchaz

2021-ben világraszóló széki táncházzal, 2022-ben világraszóló kalotaszegi táncházzal, 2023-ban világraszóló szatmári táncházzal ünnepeltünk, nézzétek meg a felvételeket!

Szeretnénk megmutatni ország-világnak, hogy a népzenének, a néptáncnak milyen hihetetlen ereje van, ezért arra hívunk benneteket, hogy a mellékelt mezőségi muzsikára, amelyen a Palatkai Banda csak nektek, ebből az alkalomból húzza a talpalávalót, táncoljatok nekünk mezőségi ritka és sűrű magyart, lassú cigánytáncot, szökőst és sebes csárdást. Készítsetek róla videófelvételt, és küldjétek el nekünk!

Ha szeretnétek részt venni, kérjük, a videó készítésénél vegyétek figyelembe az alábbi szempontokat:

Full HD felbontás (1920x1080)
Fekvő tájolás
Teljes alakos felvételt késztísétek, amelyben minden táncos végig teljesen látható, de nem túl távolról.
Kérjük, a felvételeket állványról készítsétek, hogy minél stabilabb képet kapjunk!
Nagyon szerettük a szabadtéri felvételeket, ha tehetitek ez alkalommal is hasonlót küldjetek!

Az elkészült felvételek mellett, kérjük, egy szöveges dokumentumban írjátok meg nekünk a táncegyüttesetek nevét, székhelyét (ország, város), a felvételen szereplő táncosok számát, és egy e-mail címet, ahol szükség esetén elérhetünk benneteket.

További információ: tanchaznapja@hagyomanyokhaza.hu

Feltöltési link és bővebb információ: