XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
tanchaz.hu
 
A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre a díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a teljesítményét, akik által az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára válik elérhetővé. A Táncház Díjat és a Táncház Érméket évente olyan személyiségek vagy csoportok kapják, akik kiemelkedő tevékenységükkel előadóművészként, oktatóként, gyűjtőként, vagy bármilyen más módon hozzájárulnak a táncházmozgalom sikeréhez.

2024-ben a Táncház Díjat és a Táncház Érméket a Táncház Egyesület és a Hagyományok Háza együttműködése keretében ítéli oda a kuratórium. Az elismeréseket a szokásoknak megfelelően a Táncháztalálkozó alkalmával adják át.

A felterjesztett jelöltek közül a kuratórium döntése alapján 2024-ben a Táncház Díjat Sebestyén Márta népdalénekes kapja.

sebestyen marta mma k

A táncházmozgalom érdekében kifejtett munkájuk elismeréseként Táncház Érmet kapnak:

Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes (művészeti vezetők: Sánta-Bíró Anna és Sánta Gergő)

Galát Péter – néptáncpedagógus, a Jókai Néptáncegyüttes „Hosszúléptűek" csoportjának vezetője 

Nagy Timea – néptáncpedagógus, a Martenica bolgár néptáncegyüttes művészeti vezetője 

Sztanó Hédi – televíziós filmrendező

Tóth Judit – néptáncpedagógus, az Urban Verbunk Junior együttes és a Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes művészeti vezetője

Váradi Enikő – néptáncpedagógus, a Kárpátalja Néptáncegyüttes ügyvivője

A Táncház Díjat és a Táncház Érméket 2024. április 6-án, a Táncháztalálkozó gálaműsorán Berán István és Both Miklós adja át ünnepélyes keretek között a Papp László Budapest Sportarénában.

A Táncház Díj és Táncház Érmék története:

A díjazottaknak szeretettel gratulálunk!