XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
tanchaz.hu
 
Szentendre – Duna-korzó, 2024. július 20.
14:00-18:00 Ingyenes vízi programok a Vadkacsa Egyesülettel
20:00 Pálházi Bence Bandája koncert a Dunaparti Művelődési Ház udvarán
Belépő: 1000 Ft Jegyek a koncert napján a helyszínen válthatók. A belépőjegy egyszeri belépésre jogosít.
21:30 Gyertyaúsztatás a Dunán
22:00 Táncház a Dunakorzón, közreműködik: Pálházi Bence Bandája

palhazi bence bandaja

Szombat este a kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség. Az élményt komolyzenei aláfestés teszi még varázslatosabbá, amelyet idén először a Lázár cár tértől egészen a Jókai Mór utcáig élvezhetnek a rendezvényre látogatók a Dunakorzón elhelyezett hangfalaknak köszönhetően.

Az előző évekhez hasonlóan a Vadkacsa Egyesület segíti a mécsesek vízre bocsátását és a program biztonságos lebonyolítását. A gyertyaúsztatás idejére lezárt dunai szakaszra hajóról rakják ki folyamatosan a speciális mécseseket, majd a Postás Strandnál az összes mécsest begyűjtik a folyó, és a környezetünk megóvásának érdekében.

Az idei rendezvény visszanyúlik az Ister Napok hagyományaihoz és napközben ingyenes vízi programokat kínál az érdeklődők részére. Szombat délután a Vadkacsa Egyesület kormányosai, vizsgázott túravezetői tartanak vízi túrát a csónakázni vágyóknak. A kenutúrák kiinduló pontja a Riverside Úszómű lesz.

A gyertyaúsztatás előtt Pálházi Bence Bandája ad koncertet a Dunaparti Művelődési Ház udvarán, majd egy fergeteges táncházzal zárják az estét a Dunakorzón. A zenekar repertoárját a Kárpát-medence szebbnél-szebb dallamai alkotják.

Bővebb információ: