XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
tanchaz.hu
 
Biatorbágy – Juhász Ferenc Művelődési Központ, 2024. szeptember 26.
30 perces kisfilm arról, ahogy elődeink gondolkodtak egymás megszólításáról, a táncolni vágyásról, férfi-nő viszonyról, határokról és szabadságról, másfelől arról, hogy hogyan él bennünk ma az ő gondolkodásmódjuk tudatosan, vagy tudattalanul.

jossz tancolni

„Lenyűgöző, hogy mennyi emberi érzés: lelkesedés, öröm, megbecsülés, ugyanakkor szorongás, szégyen vagy beletörődés is övezheti ezt a helyzetet.
Merthogy mi is valójában ez a sűrített mozzanat? Egy nagyon izgalmas átmeneti terület: egyfelől a közösség normái, íratlan törvényei szigorúan szabályozták. Másfelől mégis személyes gesztusok is megjelenhettek benne, ahogy a tánc varázsába, önfeledt örömébe lépve spontán megnyilvánulunk. Ez a kétféle hatás olykor egymással szöges ellentétben állhat.
A felhasznált archív felvételek a Hagyományok Háza médiatárából és a Zenetudományi Intézet Néptánc Tudástárából valók, a Táncháztalálkozón készült interjúk és a beszélgetés operatőre Nagy Borcsi, a vágásban Lajti Balázs volt segítségemre egyéb technikai kérdésekben pedig Molnár Péter.” (Redő Júlia)

Almási Tamás – konzulens tanár
Rendezte: Redő Júlia

Helyszín:



Az esemény facebook oldala: