XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
tanchaz.hu
 
Fülek (Szlovákia) – Városi Honismereti Múzeum, 2024. október 15. – november 29.
Kiállításmegnyitó: 2024. október 15., 16.30
A Füleki Vármúzeum szeretettel meghív minden érdeklődőt a losonci származású Farkas József „Pásztoresztendő” című fotókiállításának megnyitójára.

pasztoresztendo

A szerzőt szoros családi és érzelmi kötelék fűzi Nógrádhoz és Gömörhöz, hosszú éveken keresztül foglalkozott az itt élő pásztorok, valamint zenészek életének dokumentálásával. 2012 óta ő a „Fölszállott a páva" elnevezésű Kárpát-medencei népművészeti tehetségkutató verseny koordinátora, illetve 2017-től a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia vezetője. Arról, hogy munkásságának nagy részét a népművészetnek szenteli, a Szlovákiában, Magyarországon, Romániában és Csehországban megrendezett tárlatai tanúskodnak. A kiállítás fekete-fehér és színes fotókon tárja a látogatók elé főként gömöri pásztorok, illetve zenészek portréit, valamint életük pillanatait. A felvételek a szerző, Farkas József, gyűjtési útjai során szerzett ismereteit tükrözik, emberi sorsokat és mindennapi momentumokat láttatva.
A szervezők mindenkit szeretettel várnak a Városi Honismereti Múzeumba 2024. október 15-én, 16:30 órától. A kiállítás 2024. november 29-ig tekinthető meg.

A Füleki Vármúzeum facebook oldala: