XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
almarium09

Gömöri mesterkurzus - „Kincses Felvidék”
Hagyományok Háza, 2011. december 10.


Kedves Táncosok! Kedves Érdeklődők!

Ahogy korábban ígértük, ismét kiváló lehetőség nyílik az „Almárium – népzenei és néptáncos értékeink” sorozat decemberi előadása kapcsán, mesterkurzus keretében gömöri hagyományőrzőkkel találkozni.
2011. december 10-én a 60 éves fennállását jubiláló Magyar Állami Népi Együttes a „Kincses Felvidék” című műsorával kapcsolódik be a programba, melynek határon túlról érkező vendégei: Bastyúr István (Szilice) - ének, Mezei Sándor és párja (Szilice) – tánc, Slovák Viliam (Málnapatak-Hidegkút) - ének, furulya, fujara, valamint Berki Pál és zenekara.
Az előadáshoz kapcsolódik a műsor első részében a gömöri hagyományőrző vendégek, valamint az alkotók közül Furik Rita és Richtarcsík Mihály bemutatása, akik 9 órától 16 óráig gömöri mesterkurzust is tartanak. A műsor házigazdája Agócs Gergely népzenekutató, eladóművész. A műsor után 22 óráig táncház lesz a fellépő vendégekkel.
Szeretettel várjuk minden érdeklődő jelentkezését, aki szeretne a mesterkurzuson részt venni, melynek díja 2. 000 Ft személyenként, valamint az ezt követő előadásra és táncházra szakmai jegyet (700 Ft) is biztosítunk igény szerint.
A kurzusra jelentkezőktől mindenképpen előzetes bejelentkezést kérünk, mert a maximális létszám 50 fő lehet a színházterem színpadának befogadó légtere miatt!
Jelentkezni e-mailen (
talas.agi@hagyomanyokhaza.hu) és telefonon (20/501-8556 vagy 1/225-6086) lehet.

További részletek: