XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
bsz

Mindennapi mozgás – A játéktól a színpadig
Hagyományok Háza, 2013. szeptember 14.A Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelye az oktatási és módszertani segédanyagok megjelentetése mellett, fő feladatának tartja a hagyomány közvetítését-átadását, - elsősorban, de nem kizárólag - pedagógusok számára tanfolyamok, módszertani továbbképzések szervezését.


2013-ban hetedszerre szólítjuk meg a néptáncot, népi játékokat tanító kollégákat egy megújuló Táncvásárral, ami a mai kihívásokhoz, aktuális feladatok megoldásához igazodó tematikával várja az érdeklődőket. Az alapozástól indulva (a magyar népi mondókák alkalmazása a művészeti nevelésben), a táncos mozgás megalapozása és fejlesztése kisiskolás korban (népi játékok, ritmusjátékokon keresztül), a testnevelés órák lehetőségei előtérben a sportszerű népi játékokkal, a néptáncoktatás prevenciós és korrekciós hatása a serdülőkorú gyermekeknél, végül a tehetséggondozás, felkészítés a színpadi munkára.


A Táncvásár előadóinak segítségével a táncos mozgás megalapozásától - testtudat, ritmusérzék, harmonikus mozgás, térben való tájékozódás, függetlenítés fejlesztése – az előadói tulajdonságok kialakításáig – művészi önkifejezés és érzékenység, életszerűség, természetesség, mint színpadi eszköz megélése - kívánjuk felkészíteni a néptáncot oktató kollégákat a színpadi munkára, tehetséggondozásra.


A részletes program az alábbi linken található:


http://www.hagyomanyokhaza.hu/oldal/11302/


A Táncvásárra 2013. szeptember 10-ig lehet regisztrálni e-mailben: talas.agi@hagyomanyokhaza.hu címre.